<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
4/28/2004
  ASPERGES Vanaf eind april tot het derde weekend van juni is het aspergetijd. Ik kan het weten want het grootste deel van mijn jeugd heb ik gewoond in het Limburgse aspergedorp Grubbenvorst. Een dorp aan de Maas dat nu vaste prik is in de verschillende asperge(fiets)routes. Wij aten danook heel vaak asperges. Te vaak misschien wel want we aten ze zelfs met een bloemkoolsausje. Zou ik nu niet meer in mijn hoofd halen. Wat ik er wel van overgehouden heb, is dat asperges dus echt vers moeten zijn. Dan smaken ze zoveel beter! Echt vers is 's ochtends gestoken, gekocht bij de boer en dan in een natte theedoek gewikkeld in de groentelade van de koelkast bewaard tot gebruik (liefst diezelfde dag nog). De smaak van zulke verse asperges is niet te vergelijken met die van droge houtige stengels die je vanaf nu in de supermarkt kunt kopen. Overmorgen krijg ik een ladinkje echt verse asperges en ik ben nu al aan het bedenken wat ik er mee zal gaan doen. De eerste keer maar heel klassiek denk ik. Een halve kilo asperges per persoon koken in ruim water (met een klontje boter en een snufje suiker en zout) en serveren met gesmolten roomboter, hard gekookte eieren en plakken achterham. Daarbij een lekkere nieuwe aardappel. Smullen!! 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger