<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
12/09/2004
  LEKKER WINTERS ZWEEDS Met die kou is het echt tijd voor winterse schotels. Natuurlijk doet de oude vertrouwde boerenkoolstamppot het altijd goed. Daar kan op een koude dag bijna niet tegenop. Alhoewel. Al eens geprobeerd de stamppot op smaak te maken met een pakje boursin of andere kruidenkaas met knoflook? Heerlijk. Zo is het nog lekkerder.
Maar wat er ook heel goed ingaat op een koude winterdag is de zweedse schotel Jansons temptation. Voor deze schotel rasp ik een kilo aardappelen heel grof. Ik snij 3 uien in reepjes. Ik meng de aardappelen met ui, veel peper en wat zout en leg ze in een ovenschaal. Tussen de aardapeplen stop ik stukjes ansjovis (van 2 blikjes). Ik giet 7,5 dl room over de aardappel (tja dit is geen mager gerecht hoor!) en sprenkel de olie van de blikjes ansjovis erover. De schotel gaat dan een uur in de oven op ongeveer 180 graden. Eerste helft afgedekt. Je moet een beetje van ansjovis houden, maar dan is het ook wel een heerlijke schotel. Lkker met een frisse salade of als onderdeel van een buffet. Smullen!  
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger