<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
12/13/2004
  SFILACCI DI CAVALLO Ik zit net mijn spulletjes op te ruimen die ik allemaal mee heb gebracht tijdens mijn bezoek aan het Mekka van de smaak: de Salone del Gusto in Turijn. Deze door Slow Food georganiseerde beurs over lekker eten is echt het summum voor de kookgek. Vier dagen lang proeven, proeven en nog eens proeven. Ik ben zelf twee dagen geweest en wist niet waar ik kijken moest. Zoveel lekkers, zoveel aparte dingen, zoveel intense smaken, zulke lekkere wijnen. Het belangrijkste attribuut tijdens die dagen was een prikkertje om mee te proeven (en een grote tas om alle lekkere spulletjes in op te bergen). Vanwege de grote afstand kon ik niet meenemen wat gekoeld bewaard moest worden. Maar als ik dat wel had gehad (volgende keer maar een koelbox mee) dan had ik zeker Sfilacci di cavallo meegenomen. Wie van rookvlees of gerookte hammen houdt vindt dit ook lekker. Het is gedroogd en gerookt paardevlees dat heel fijn geschaafd is in lange dunne slietjes. Je eet het op een salade van bijvoorbeeld rucola of ijsbergsla die met een iets gezoete dressing is aangemaakt. Een lekkere homp brood erbij en je hebt een heerlijk voorafje. Als lunch zie ik het ook wel zitten. De sfilacci die ik in Turijn geproefd heb was heerlijk! Ik weet niet waar het in Nederland te koop is, maar ik houd mijn oren en ogen open. En de volgende keer als ik naar Italie ga, dan ga ik zeker op zoek naar dit juweeltje.

Mary

 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger