<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
12/29/2004
  SINAASAPPELIJS MET MANDARIJNTJESALADE Het was natuurlijk even flink uitpakken met de Kerst. Elf mensen had ik aan tafel en ik had mezelf ten doel gesteld minimaal 6 gangen op tafel te zetten. Met wat handig inkopen doen bij de Hanos is me dat ook gelukt. Zo bestond een van de voorgerechten uit een heerlijk stukje wilde eendenpate op een rucolasalade vergezeld van een zelf gemaakte cranberrycompote (o.a. met balsamicoazijn op smaak gemaakt). De pate was gekocht, van goede kwaliteit en daarmee dus een snel en gemakkelijk voorgerecht. Ook het nagerecht was een staaltje van handig combineren. Omdat mijn ijsmachine niet zulke grote hoeveelheden ijs aankan heb ik een goede kwaliteit slagroomijs gekocht. Dat heb ik iets laten ontdooien en daar doorheen heb ik een sinaasappelsiroop geroerd. Voor die sinassappelsiroop heb ik 2 sinaasappels uitgeperst en die met wat water, suiker, de geraspte schil van 1 sinaasappel en een scheut cointreau ingekookt tot siroopdikte. De siroop heb ik laten afkoelen en dus door het ijs geroerd. Dat ijs vervolgens weer ingevroren. Het was heerlijk! Vooral met de salade van mandarijntjes (mandarijntjes in plakjes gemengd met geschaafde amandelen en een lichte suikersiroop) De mandarijntjessalade heb ik voor opdienen nog gegarneerd met krullen pure chocolade. Smullen hoor! 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger