<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
12/19/2004
  UIEN, UIEN EN NOG EENS UIEN Zes cent per kilo kosten ze op het moment: die goede oude vertrouwde ui. Het schijnt dat er tegenwoordig vele mensen zijn die geen ui meer in huis hebben. Ik zou het niet kunnen, leven zonder uien! Elke dag gebruik ik op de een of andere manier wel een ui bij het eten. Alleen de geur al van in de olijfolie gesmoorde gesnipperde uien! Steevast komt er een van mijn kinderen dan de keuken in met de opmerking:'wat ruikt het lekker, wat eten we?'
En nu de uien zo goedkoop zijn, is de verleiding dus wel heel groot de ui eens in de hoofdrol te plaatsen van de maaltijd. Mijn oma maakte vroeger een uienstamppot. Door de aardappels bruin gebakken uien prakken. Als kind was ik er gek op. Ook lekker is natuurlijk de Franse uiensoep. En deze week heb ik een heerlijke uientaart gemaakt uit een van de kookboeken van Donna Hay. De uien in ringen snijden (een stuk of 6 flinke uien) en smoren in de olijofie. Na ongeveer 10 minuten de uien blussen met 3 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels bruine suiker. Het geheel nog even laten sudderen en dan van het vuur halen. Vervolgens een taartvorm bekleden met bladerdeeg. Door het uienmengsel 1 blikje uitgelekte ansjpovisjes scheppen en flink wat zwarte olijven. De bodem van de taart bestooien met geraspte parmezaanse kaas en vervolgens het uimengsel erop leggen. In een oven van 200 graden ongeveer 20 minuten bakken. Heerlijke smaakvolle taart! Lekker als maaltijd met een stevige salade ernaast of als onderdeel van een buffetje.

Mary

Ingredienten: 6 uien, 5 plakjes bladerdeeg, 1 blikje ansjovisfilet, ca. 15 zwarte olijven zonder pit, 75 g geraspte parmezaanse kaas, 3 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, 1 el buine suiker.
 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger