<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
3/22/2004
  Aardappels

Zweden hebben op gebied van eten en drinken veel gemeen met ons. Ze drinken niet alleen net zoveel (of nog meer) koffie als wij, ze eten ook ontzettend veel aardappelen. Het verschil is dat ik vind dat ze er wat creativer mee omgaan. Neem nu de Jasons Temptation. Dit is een simpele schotel van geraspte aardappelen, geraspte uien, gemengd met ansjovisfilets en overgoten met room. Geheel een 40 minuten in de oven plaatsen: Overheerlijk! Zeker op een koude lentedag. Maar ook zo leuk zijn de Hasselback aardappels. Die heb ik gisteren maar weer eens gemaakt. Je neemt hiervoor ongeveer eigrootte aardappelen die je goed schoonboent. (Ik heb sowieso een voorkeur voor biologische aardappels maar helemaal als ik ze in de schil bereid) Deze aardappels snijd je aan een kant in. Je moet de aardappel bijna doorsnijden, maar net niet helemaal. Dat insnijden doe je over de hele aardappel op afstanden van enkele milimeters. De krijgt plakjes aardappel die aan een kant dus nog aan elkaar vast zitten. (ben je bang de aardappel door te snijden leg de aardappel dan tussen 2 eetstokjes, en snij met het met tot op de stokjes) Tussen de sneetjes in de aardappel steek je hier en daar een laurierblaadje (of je neemt rozemarijn). Ondertussen fruit je een teentje knoflook in (olijf) olie. Je giet de hete olie over de aardappels en zet de schaal in een hete oven (220). Daar laat je ze lekker garen. Na ongeveer 30 minuten zijn de aardappels gaar en prachtig om te zien. Heerlijk met een kruiden-kwarksausje.

Mary 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger