<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
3/24/2004
  Aubergine Aubergine is veruit mijn favoriete groente. Als ik een recept zie met aubergine moet ik het gewoon uitproberen. Daarom heb ik eigenlijk elke week wel een paar aubergines bij me als ik van de markt thuiskom. Ik heb er al eens over gedacht een aubergine-kookboek te gaan samenstellen. Heerlijk lijkt me dat.

Neem nu dit overheerlijke recept: halveer aubergines en bestrooi de snijvlakken met zout. Leg ze in een vergiet om uit te laten lekken. (dit moet je echt doen om de wat bittere smaak weg te krijgen. Echt je proeft het als je dit niet doet). Ondertussen maak je een tomatensaus door een ui en een teentje knoflook te fruiten met wat Italiaanse gedroogde kruiden (basilicum oregano, tijm). Doe er 2 blikken tomaatblokjes bij en laat het geheel lekker pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Een scheutje balsamicoazijn maakt de saus helemaal af! Na 1 uur zijn de aubergines wel goed uitgelekt. Maak inkervingen in het vruchtvlees en leg de aubergines in een grote ovenschaal met het snijvlak naar boven. Schep de tomatensaus erover. Verkruimel enkele sneden oud (wit)brood in de keukenmachine en vermeng het brood met een uitgeperst teentje knoflook en fijngeknipte peterselie. Strooi dit mengsel over de tomatensaus en overgiet het geheel ruim met olijfolie. Zet de schotel minimaal 30 minuten in een hete oven. Lekker met warm brood (bijvoorbeeld ciabatta).

Mary 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger