<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
3/29/2004
  Rabarbercake Eindelijk wordt het warmer en komt de zomer stapje voor stapje dichterbij. Dat is ook te merken aan het aanbod bij de groenteman. Zo lag daar zaterdag voor het eerst weer verse rabarber. Mooi rood en knapperig. Meteen maar een aantal stengels meegenomen want de rabarber in mijn eigen moestuin komt nog maar net kijken. De rabarber moest natuurlijk in ons favoriete rabarbergerecht: rabarbercrumble (met een laagje kruimeldeeg in de oven) gemaakt worden. Heerlijk met vanillevla of ijs. Maar ik had genoeg meegenomen. Dus toen ik gisteren een appelcake wilde bakken heb ik eens de appels vervangen door rabarber. Net als bij appels, de rabarber in stukjes gesneden. Ik heb cakedeeg gemaakt van de lekkerste en eenvoudigste verhouding: van alles evenveel: 200 g bloem, 200 g suiker, 200 g boter en 4 eieren (dat is ook ongeveer 200 g). De helft van het deeg heb ik in een vorm gedaan. Rababer gemengd met een beetje suiker en erop gelegd. Afgedekt met rest van het cakedeeg en bakken maar: ongeveer 50 minuten in een oven van 180 graden. Het resultaat was een heerlijke cake met een bijzonder frisse vulling. Voor herhaling vatbaar!


Mary
 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger