APPELPANNENKOEK
Een weekendje Zeeland met buitenlandse vrienden: daar hoort een stukje Nederlandse culinaire traditie bij. Behalve een nieuwe haring is dat natuurlijk ook een pannenkoek. Logisch dus dat we in het pitoreske Burgh Haamstede op zoek gingen naar een pannenkoekenrestaurant. En dat bleek - hoe idyllisch!- daar in de molen te zitten. De keuze was natuurlijk enorm, zoals in zovele pannenkoekenhuizen. Maar al die bijna pizza-achtige pannenkoeken kunnen mij niet bekoren. Geef mij maar een simpele spek- of appelpannenkoek. Zo zijn pannenkoeken bedoeld. De appelpannenkoek die ik dit weekend at, ga ik zeker ook thuis maken. Je proefde het heerlijke meergranen pannenkoekenmeel van de molen ( ik heb nog een zak gekocht en meegenomen voor thuis). Heel wat anders dan de standaardsmaak die in de supermarkt te koop is. Door het deeg waren piepkleine blokjes appel gedaan. Het was vast een goudreinnet, want de appelstukjes bleven heel tijdens het bakken en smaakten friszuur. Juist door die kleine blokjes appel (met een beetje kaneel) die door de hele pannenkoek heen zaten smaakt het anders dan normaal en vooral heel lekker. Alleen een beetje witte basterdsuiker en een klontje echte roomboter erover......Het moge duidelijk zijn wat er binnenkort bij mij thuis op het menu staat......
Mary