<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
4/25/2004
  Cucina Italia Italië! Ik kan er lyrisch van worden. Niet alleen door het land, en de mensen, maar vooral ook door het eten. Als ik dus de kans krijg een dagje mee te gaan naar la bella Italia zeg ik geen nee. Die kans werd mij geboden en ik zat eergisteren dus in het vliegtuig naar Verona. De stad voor paartjes! Het is immers de stad waar het verhaal van Romeo en Julia zich heeft afgespeeld. De Veroneanen buiten dat ook uit. Alles is gericht op geliefden. Zo ook de uitnodigende kleine restauranttafeltjes op de talloze terrassen die zonder uitzondering voor twee personenen zijn gedekt. Aan zo'n tafeltje hebben we natuurlijk heerlijk genoten van anti-pasti, een primi een secondi en een dolce. Vooral mijn primi was bijzonder: crespelle met asperges. Crespelle zijn flinterdunne flensjes. Die flensjes waren gevuld met een lekkere ragout van groene en witte asperges. Op het bord waren enkele witte en groene asperges uitgespreid. daarop lagen 2 dubbelgevouwen flesjes met daartussen de ragout. Het geheel was bestooid met parmezaanse kaas. Heel eenvoudig, maar o zo lekker. Zeker als je daar een lekker glaasje Soave (dat ligt op circa 30 km van Verona) bij drinkt. Genieten! 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger