<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
4/21/2004
  GEROOSTERDE BIETJES Ik ben dol op het roosteren van groente. Het geeft groente zo'n heerlijke smaak. Op de een of andere manier haalt het het zoete in groente goed naar voren. Dus bij mij gaat de oven vaak aan voor het roosteren van allerlei groente. Of ik pak de grillpan waarin ik plakken courgette, aubergine, zoete aardappel of paprika's grill. Maar ook venkel, asperges en prei kunnen goed geroosterd of gegrilld worden. Ik was daarom ook blij verrast toen ik in een restaurant waar ik vorige week at met een paar vriendinnen een voorafje zag staan met geroosterde bietjes. Daar had ik nu zelf nog nooit aan gedacht. Het was heerlijk en ik heb het zondag nagemaakt. Lekker sla over borden verdelen. Ik koos voor een mengsel van rucola, veldsla en bietengroen (dat was zo mooi met die rode nerven erin). Die salade besprenkelde ik met een dressing van een lekkere olijfolie en (oude) balsamicoazijn. De gekookte bietjes heb ik in plakken gesneden en in de grillpan geroosterd tot ze mooie strepen hadden. De hete plakken heb ik op de sla gelegd en daarover heb ik stukjes Chevre de Bellay (zachte geitenkaas) gestrooid. Direct serveren met een lekker stukje donkerbruin stokbrood.
Heerlijk ! 
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger