PASTA
Het is snel klaar, er zijn tal van variaties mogelijk en het is ook nog eens heel lekker: pasta. Een paar keer per week staat het daarom bij ons op het menu. Gisteren moest ik weer eens snel klaar zijn en ik had al in geen dagen meer boodschappen gedaan. Dus het werd pasta. Na een duik in de koelkast en vooraadkast was het resultaat: 2 bakjes cherrytomaatjes, een zak penne, een pakje houdbare room, 3 bosuitjes, een restje pijnboompitten en een stukje parmezaanse kaas. Ik heb de cherrytomaatjes overgoten met wat olijfolie, bestrooid met grof zeezpout en er een teentje knoflook boven uitgeperst. De tomaatjes heb ik toen 10 minuten in een hete (220 graden) oven gezet. Ondertussen heb ik de pasta al dente gekookt. In de tuin heb ik vervolgens wat bieslook en peterselie geknipt. De bosui heb ik in grote stukken gesneden en de laatste 2 minuten bij de tomaatjes gedaan. De pijnboompitjes heb ik even geroosterd in een droge koekenpan (dan smaken ze namelijk veel lekkerder dan ongeroosterd). Toen de pasta klaar was heb ik de tomaatjes met olie en bosui door de pasta geschept. Vervolgens heb ik er een flinke scheut room door gedaan. Even doorwarmen en bestrooien met de fijngeknipte kruiden en de pijnboompitten. De kaas hebben we aan tafel erover geraspt. En het mooie was dat we binnen 20 minuten aan tafel zaten.