<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/12/2004
  BRETZELS Weekje in Zuid-Duitsland geweest. Dat is culinair gezien niet echt een grote ervaring. De Duitse keuken blijft toch veel en vet. Alhoewel er heel veel Italiaanse invloeden zijn daar in het zuiden. Dus dat was wel weer lekker. Toch zijn er ook in de Duitse keuken wel lekkere dingen te vinden. Wat te denken van die verse harde broodjes 's ochtends. Zelfs op zondag. Heerlijke kaiserbrötchen, pistoletjes maar ook diverse bruine harde bollen met sesamzaad, maanzaad en zonnbloempitten. Helemaal lekker zijn de Kurbiskernbrötchen. Die heb ik Nederland nog nauwelijks gezien. Kurbiskernen zijn pompoenpitten. Heerlijk op een broodje. Net zoals Kurbiskernolie trouwens. Een heerlijk aromatische olie die heel nootachtig smaakt. De olie is heel donkergroen van kleur. En doet het goed op tomaten of op rucola. Meteen maar een flesje van gekocht.
En wat ook hoort bij een dagje Zuid-Duitsland is om 10 uur 's ochtends een butterbretzel. Een Bretzel is een soort krakeling van brooddeeg. Die krakeling is in een zoutbad gedaan en toen gebakken. Daardoor is de krakeling heel donkerbruin gekleurd en heel glad van korst. Op de korst zitten kleine zoutkorrels. Zo'n bretzel, nog warm van de oven, besmeerd met echte boter.....Daar kan geen gebakje tegenop.

Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger