<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/24/2004
  GROENE ASPERGES Het is natuurlijk de tijd voor het witte goud uit het zuiden: witte asperges. Maar vergeet de groene niet. Daar kun je langer van genieten omdat ze veel langer verkijgbaar zijn. En misschien vind ik ze wel lekkerder dan witte. Vooral omdat ze zich zo goed laten verwerken in allelei gerechten. Zo is een groente aspergerissotto een van mijn favorieten. Of pasta met groene aspergestukjes en zalmsnippers. Ook zo heerlijk. Van het weekend heb ik mijn gasten ook groene asperges voorgezet. Ik had een heerlijk romige risotto gemaakt. Daarbij heb ik de asperges geserveerd. Ik had hele mooie dikke exemplaren op de kop getikt bij mijn groenteboer. Ik heb ze in een ovenschaal gelegd en besprenkeld met olijfolie. Daarover heb ik wat blaadjes basilicum fijngeknipt en het geheel bestrooid met wat zeezout en versgemalen peper. In een hete oven waren de asperges vervolgens in 10 -15 minuten lekker gaar. De hete asperges heb ik besprenkeld met balsamico-azijn. Geserveerd naast de risotto (met wat geroosterde romaatjes) en bestooi met grof geraspte parmezaanse kaas was het een plaatje van een gerecht. En lekker.....

Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger