<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/27/2004
  MEER COMFORT FOOD De risotto die ik beschreef is natuurlijk het perfecte voorbeeld van comfort food. En bij mij geeft niet alleen het eten maar ook het bereiden dat heerlijke 'comfort' gevoel. Ik geloof dat ik wel een comfort food-koker ben. Ik maak graag van die gerechten waar veel tijd in gaat zitten, maar die dan ook een maximum aan smaak opleveren. Zo staat erop dit moment een pannetje lekker te pruttelen op mijn kookplaat. In dat pannetje zit een hele mooie runderlap in stukken gesneden. Die heb ik aangebakken met kruiden als oregano, tijm, laurier en basilicum. Verder heb ik een ui, stukken bleekselderij en wortel meegebakken. Het geheel wat geblust met een restje rode wijn en een blik tomaatblokjes. Het staat nu lekker langzaam gaar te worden terwijl mijn huis zich vult met een heerlijke geur! Ik ga dat vanavond lekker eten met een zelfgebakken tomatenbrood, waarvoor het deeg nu ook staat te rijzen. mmm...ik krijg nu al trek.


Mary

Op verzoek vanaf nu ook een indicatie van de hoeveelheden die ik gebruik in mijn recepten. Ik zeg indicatie, omdat ik zelf eigenlijk nooit precies afweeg.

500 g runderlappen in stukjes, 1 ui, 3 stengels bleekselderij, 3 bospeen, 1/2 eetlepel oregano, 1/2 eetlepel basilicum, 2 blaadjes laurier, 3 takjes verse tijm, blik tomaatblokjes, 2 dl rode wijn en 1 bouillontablet.  
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger