<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/17/2004
  NICOISE Het is met recht een klassieker: de salade nicoise. En net zo als andere klassiekers wordt zo'n salade door menig restaurant verkracht. Ik vind het een heel lekkere salade met frisse sla, lekkere tonijn, wat olijven, tomaten, uien, ei en sappige sperziebonen. Maar ik durf het eigenlijk heel vaak niet te bestellen. Want wat je allemaal niet op je bord krijgt! Overvolle borden met mais, peulvruchten en droge tonijn is vaak het ongewenste resultaat. Dus maar iets anders kiezen. Gisteren heb ik me echter zelf schuldig gemaakt aan een interpretatie op de klassieke nicoise. Ik had namelijk een paar heerlijke moten tonijn op de kop getikt op de markt (tip van een vriendin). Ik heb krielaardappetlejs genomen die ik gehalveerd gekookt heb samen met verse sperziebonen. De warme krietljes en sperziebonen heb ik gemengd met partjes romatomanten, hardgekookt ei en zwarte olijven (met pit natuurlijk want die zijn veel lekkerder). Daarover het ik een dressing gegoten van olijfolie, balsamicoazijn en peterselie. Vervolgens het geheel afgemaakt met een in 2 minuten in de grillpan, gegrilde tonijnfilet. Het zag er op de eerste plaats heel mooi uit, en -niet onbelangrijk- de smaak was heerlijk. Zo lekker zomers en dat paste dus perfect bij de eerste maaltijd dit jaar op het terras. Voor mij voortaan alleen maar nicoise met verse tonijn hoor!


Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger