<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/24/2004
  AARDAPPELS In mijn studententijd en ook lang daarna schepte ik altijd op tegen mijn moeder over hoe weinig aardappels ik gebruikte. Een beetje afzetten tegen de groente-vlees-aardappelmaaltijden die vroeger altijd bij ons thuis op het menu stonden. Voor mij geen aardappels meer! Zo dacht ik toen. Nu gelukkig al lang niet meer. Toegegeven standaard groente-vlees- aardappels eten wij bijna nooit. En gewoon gekookte aardappels doe ik alleen als ik een heel bijzondere aardappel op de kop heb weten te tikken. Maar aardappels zijn wel weer in hun achting gestegen hoor. Het liefst met schil. Vandaar dat ik ook altijd biologische aardappels neem. Heerlijk zijn aardappelpartjes met schil gegaard in de oven met rozemarijn en zeezout. Lekker een teentje knoflook er bij! Of een heerlijke aardappelsouflee. Een paar weken geleden heb ik een heus aardappelkookboek (De Aardappel, een culinaire wereldreis, Annie Nichols) gekocht in de Ramsj bij Steven Sterk in Utrecht. Echt voor een prikkie een boek met gigaveel aardappelgerechten. Van de week heb ik uit dat boek een lekker aardappeltaart gemaakt. Toegegeven het was bewerkelijk, maar wel lekker. Ik moest een deeg maken van bloem, parmezaanse kaas en chilipeper. Dat werd blind gebakken (15 minuten 200 graden). Op dat deeg ging een saus van zelf geroosterde tomaten met geroosterde knoflook en chilipepers. Daarop ging creme fraiche en in de creme faiche in plakjes gesneden 10 minuten lang gekookte aardappels. Het geheel werd toen nog 20 minuten gebakken (225 graden). Het was een heerlijke taart met een subtiele pepersmaak die ik gecombineerd heb met een gemengde groene salade met brokjes zachte geitenkaas.

ingredienten: tomatensaus: 750 g pomodoritomaten, 3 el olijfolie, 3 tenen knoflook in schil, 2 rode chilipepers (alles geroosterd en daarna geplet)
deeg: 200 g bloem, snufje zout, 100 g boter, 25 g geraspte parmez kaas,1 chilipeper zonder zaadjes, genipperd en water
rest: 500 g aardappels in schil 10 minuten gekookt en in plakjes, 300 ml creme fraiche met zout en peper en een paar lepels melk losgeklopt.


 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger