<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/28/2004
  BELGISCH CULINAIR Culinair gezien hebben onze zuiderburen toch echt een streepje voor op ons. Als je in Belgie ergens gaat eten kom je meestal niet bedrogen uit. Ga maar eens naar Antwerpen. Loop wel de frietkotten, pizzarestaurants en grillrooms voorbij. Ga naar binnen bij restaurants met namen als de Drie fluwelen, Ulke van Zulich en Hollywood Witloof. Daar kun je lekker eten en ideetjes op doen. Dit weekend was ik ook in Belgie. Niet in Antwerpen, nee in de Voerstreek (onder Maastricht). Ik zou Marieculie niet zijn als er niet een culinair tintje aan dat bezoek zat. Ik heb daar een culinair museum bezocht in Herve. Herve ligt midden in de voerstreek en kent verschillende plaatselijke specialiteiten: een zwaar belgisch bier, appelcider, appelstroop en een heerlijke rauwmelkse kaas. In het Museum werd via een multimedia presentatie uitleg gegeven over al deze heerlijkheden en de voorsteling werd afgesloten met een proeverij van de cider en de kaas. De kaas is een ongeloofelijke stinkkaas van het type rommedou. De buitenkant heeft een roodschimmelcultuur en de kaasjes zijn zo groot als een flinke appel (maar dan vierkant). De kaas wordt verkocht in verschillende rijpingsstadia van zacht tot hard. En heerlijk hoor! Dus maar gekocht. Gevolg was wel dat we de auto uitstonken en dat nu mijn koelkast ruikt, ondanks tupperwaredoos en 2 plastic zakken. Ik ga er dus maar snel wat van maken. Wordt vervolgd.


Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger