<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/03/2004
  COUSCOUS Ik ben een ramp! Ik had me gisteren nog zo voorgenomen niets te kopen bij het standje met olijven dat sinds kort elke week op de markt staat hier in het dorp. Maar toch, ik kwam er langs en ze hadden een heerlijke mediterrane mix in de aanbieding. Nou als er mediterraan op staat ben ik eingelijk al verkocht. Heerlijke kleine sappige zwarte en groene olijfjes in olijfolie met citroen en provencaalse kruiden. Een heel bakje gekocht. Dus dat moest gisteren in het eten ingepast worden. Om het mediterraan te houden ben ik eens richting couscous gegaan. Laatst heb ik op een barbecueparty een heerlijke couscoussalade gegeten en die heb ik geprobeerd te evenaren. Couscous is zo gemakkelijk: alleen maar even wellen in kokend water en klaar! De gewelde couscous heb ik gemengd met fijngesneden tomaat, komkommer en bosuitjes. Ik heb een dressing geroerd van een paar lepels tomatenketchup, 1 dl olijfolie, sap van 1/2 citroen, een paar takjes koriander en peterselie, 1/2 eetlepel gemalen komijn, tabasco en cayennepeper. Een gedeelte van deze dressing heb ik door de couscous geschept, het andere deel heb ik er los bijgeserveerd. Daarbij had ik een frisse komkommersalade en 'fishcakes'. En natuurlijk de olijven.

Mary

PS het recept van de fishcakes, die ook zo lekker waren, zal ik morgen geven 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger