<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/15/2004
  MEER AUBERGINE De oogsten aubergines nemen toe. En daar ben ik heel blij mee want ik heb al eens verteld dat ik een echte aubergineliefhebber ben. Grote oogsten, dat is lekker voor de prijs. En dat betekent grote hoeveelheden kopen. Bijvoorbeeld om een ovenschotel te maken of een pastasaus. Gisteren heb ik van drie flinke aubergines een pastasaus gemaakt voor 3 personen.(hoef je je meteen geen zorgen meer te maken over de aanbevolen hoeveelheid groente). Aubergines zijn alleen maar lekker als ze echt gaan zijn. Snotgaar beter gezegd. Het duurt dus altijd wat langer om een gerecht met aubergine te maken. Maar je kunt ook wat dingen voorbereiden. Voor de saus heb ik de aubergines gehalveerd en met zout bestroid. Zo 1 uur afgedekt laten staan en het vocht weg laten lopen. De aubergines heb ik vervolgens in de snijvlakken diep ingesneden en in een oven van 200 graden gelegd met de snijvlakken naar boven en besprenkeld met wat olijfolie. 25 minuten hebben ze in de oven gestaan tot ze lekker gaar waren. Vanaf hier kun je stoppen en de aubergines bewaren tot je de saus gaat bereiden. Voor de saus heb ik een uitje gefruit met een rode peper en 2 teentjes knoflook. Ook wat gedroogde basilicum, oregano en een takje tijm zijn erbij gedaan. Daarbij is 1 blik (400 ml) tomaatblokjes gegaan, een scheutje balsamico azijn en de in stukjes gesneden aubergines. De saus heb ik 20 minuten laten pruttelen. Ondertussen heb ik spaghetti gekookt. De spaghetti heb ik gemengd met de saus, het geheel overgedaan in een mooie schaal ( ik heb nog zo'n hele mooie uit Italie,compleet met olijvenrand, waarin italiaanse gerechten altijd nog beter smaken. Over de pasta heb ik verkruimelde zachte geitenkaas gestrooid. Het resultaat was heerlijk!

Mary

ingredienten voor 3 grote en 4 normale eters): 3 aubergines, ca. 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatblokjes, theelepel oregano, 2 takjes tijm, 1 theelepel basilcium, 1 eetlepel balsamicoazijn, 300 g spaghetti, 200 g zachte verse geitenkaas.
 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger