<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/13/2004
  TOMATENBROOD Leuke extraatjes bij het organiseren van etentjes zijn de creative culinaire cadeautjes die ik krijgvan de mensen die ik uitnodig. Mensen die mij goed kennen brengen liever een culinair cadeautje mee dan een bos bloemen. En ik vind het wel zo leuk. Van een lekkere fles olijfolie tot een potje speciale mosterd, ik vind het allemaal even heerlijk. Zo heb ik de laatste tijd een paar keer pakken meel gekregen. Niet zomaar wat, maar speciaal 9 granen, 5 zaden of volkorenmeel van de molen. Het kwam van de eters die wisten dat ik ook zo graag brood bak. Heel bijzonder was het meel voor tomatenbrood dat de laatste keer iemand voor me meebracht van de molen uit Santpoort. Een mediterraan mengsel van bloem, gedroogde toamten en specerijen. Ik heb er vandaag een lekker brood van gebakken. Ik heb van het meel een deeg gemaakt met een flinke scheut olijfolie (met knoflook en peper), gist en warm water. Door het deeg heb ik een hand geroosterde pijnboompitjes gekneed. Niet met een machine, maar heerlijk met de hand. Deeg met de hand kneden is zo leuk, niet veel werk en geeft je echt zo'n ambachtelijk gevoel. Voor mij dus geen broodbakmachine! Van het deeg heb ik na de eerste keer rijzen een plat brood gevormd dat ik bestooid heb met grof zeezout en rozemarijn. Na de 2e keer rijzen het brood gebakken in de oven. Het resultaat: een heerlijke geur in huis en een zalig brood, lekker zout en een beetje pittig. Perfect bij een maaltijdsalade.


Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger