<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
7/16/2004
  GNOCCHI Bij Italiaans koken denk je al snel aan pasta en eventueel aan risotto. Maar er is meer aan koolhydraatbronnen in de Italiaanse keuken: polenta bijvoorbeeld of gnocchi. Gnocchi maken is ontzettend veel werk, maar wel erg lekker. Je kunt ook kant-en-klare gnocchi kopen maar vergeleken bij zelf gemaakt is dat echt niets qua smaak. Vandaag heb ik zelf gnocchi gemaakt. Ik heb daarvoor eerst aardappels in de schil gekookt en vervolgens gepeld. De gekookte aardappels tot puree gestampt en door de puree 2 eidooieres en bloem geschept tot er een vast massa ontstond. Ik had nog een scheutje melk nodig omdat het wat al te stijf werd. Van het deeg heb ik lange slierten gerold en die in duimdikke stukjes gesneden. Die duimdikke stukjes zijn vervolgens gekookt in ruim water gedurende 10 miunten. En daarmee waren de gnocchi klaar. Zo eten is niet aan te raden. Wel gemengd met wat gemolten boter en vers geperste knoflook. Ik heb ze echter gemengd met gemolten roomkaas met tuinkruiden, teentje knoflook, een flinke hoeveelheid groene asperges, sperziebonen en courgette in stukjes. Het geheel heb ik overdaan in een ovenschaal en bestooid met parmezaanse kaas. Dat even onder grill. En voila, een fantastische maaltijd. Helemaal af met een frisse salade ernaast.
 
Mary
 
Ingredienten: 800 gram aardappels, 2 eidooiers, 100 g bloem, 600 g gemengde groente, 1 pakje roomkaas met kruiden, 1 teentje knoflook, 50 g geraspte parmezaanse kaas.
 


 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger