<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
9/19/2004
  HEMELSE CHOCOLADE Soms moet je je culinaire zinnen weer eens prikkelen. Een culinaire wandeling in Amsterdam, dat leek me dus wel wat, aangeboden door een reisorgansiatie. Toegespitst op de Italiaanse keuken, dus wat wil ik nog meer? Nou nooit meer zo'n culinaire wandeling dus. De volgende keer dat ik culinair ga wandelen zoek ik de adresjes zelf op en loop ik in mijn eigen tempo door de stad en blijf lekker hangen waar ik zelf wil. De door het bureau geregelde uitleg in de verschillende winkels was natuurlijk een extraatje. Maar met een beetje vragen kom je daar zelf ook wel achter. Toch was het een hele leuke dag en heb ik van een aantal winkels bijzonder genoten. Zo was ik nog nooit bij DE slager van Amsterdam geweest: Fred de Leeuw in de Utrechtse straat. Nou die was dus echt een bezoekje waard. Ik heb het niet zo op vlees, maar wat daar lag.... alles zag er even verrukkelijk uit. Ik vond het gewoon jammer dat ik geen koeltast bij me had om van al dat mooie biologische vlees iets mee te nemen. Eerlijk waar, ik heb nog nooit voor een vitrine van een slager gestaan waarin zoveel mooi en smakelijk vlees lag. Van kotelet tot braadworst en van niertjes tot parelhoen: met een woord fantastisch. Slagerij Fred de leeuw heeft zich ook toegelegd op het importeren van Italiaanse specialiteiten waaronder de truffel. Dat kon natuurlijk wel mee naar huis. En piepklein flesje witte truffelolie, een potje met 3 kleine zomertruffels en een piepklein blikje turffeljus. Nog niet alles is gebruiklt maar vanochtend bij het ontbijt was er wel een roerei met truffel (MMMMM) en vanavond een pasta met paddestoelensaus verrijkt met truffelolie. In de kamer aan tafel konden ze ruiken dat ik in de keuken de olie over de pasta deed! Kun je nagaan hoe het smaakte!! Ik weet het zeker, naar Fred de leeuw ga ik nog eens terug (met koeltast)
Er was nog een andere super-winkel die ik bij een volgend bezoek aan Amsterdam zeker zal aandoen en dat was Puccini. Op zich had die winkel niets met Italie te maken , alleen de naam was Italiaans. Bij Puccini maken en verkopen ze bonbons. Niet zomaar bonbons, maar kleine cadeautjes voor bij de thee, de koffie of tussendoor. Wat te denken van een bonbon van pure chocolade met nootmuskaat, met sereh of met tijm? Of met cranberries, met maanzaad of met peper! Ik denk dat alle 39 verschillende soorten bonbons die ze in de winkel hadden liggen even lekker zijn, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen want ik heb er 'maar' een stuk of 10 gekocht. Nu zijn ze op en ze waren hemels.

Mary

 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger