<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
9/06/2004
  STOOFPEERTJES Gisteren de manier gevonden om eindelijk eens van die kleine vooraad flessen Lambrusco af te komen die ik diverse keren heb gekregen bij het bestellen van grote hoeveelheden pizza's na klus- en verhuisdagen. Ik had van een vriendin een zak met stoofperen gekregen. Stoofperen zijn natuurlijk ultiem slow cokking en gisteren had ik lekker tijd daarmee iets te gaan doen. Ik heb de stoofpeertjes (het was wel 2,5 kilo) geschild en in hun geheel 3 uur gekookt in een oude fles lambrusco (hij was zelfs al iets te oud) aangevuld met water tot de peren onderstonden. In het vocht heb ik 2 kopjes suiker opgelost. Verder het ik 2 kaneelstokjes toegevoegd en een sinaasappel, goed schoongeboend en in 4 parten gesneden. In de sinaasappel heb ik 6 kruidnagels gestoken. Na ruim 2 uur koken waren de peertjes rood en zacht. Ik heb ze uit het vocht gehaal en het vocht toen op hoog vuur laten inkoken tot het stroperig was. De peertjes en de siroop heb ik geserveerd bij zelf gemaakt mascarpnone-ijs. Voor dit ijs het ik 250 gram mascarpone gemengd met suiker naar smaak, 100 ml room, 250 ml volle yoghurt en 2 theelepels citroenrasp. Het geheel in de ijsmachine tot roomijs gedraaid. Het was even wat werk, maar voor zo'n toetje kunnen ze me wakker maken hoor. Gelukkig heb ik nog wat over voor vanavond.

Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger