<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
4/19/2005
  HALLOUMI Jaren geleden heb ik het ooit een keer gekocht en vond het toen fantastisch: halloumi kaas. Halloumi is een grillkaas van Cyprus. Het heeft wel wat van Feta maar is veel elastischer, harder. De kaaswrongel wordt in water opgewarmd waardoor een elastische kaas ontstaat die gekneed wordt en in blokken gesneden. Die blokken liggen een tijdje in een zoutbad en krijgen zo hun smaak. Halloumi heeft een kruidige smaak. Je eet het bij salades. Maar het mooiste aan halloumi is dat je het kunt bakken en grilleren. De kaas gaat dan veel lekerder smaken en smelt niet uit. Het blijven dus mooie plakken. De binnenkant wordt wat zachter, de buitenkant wordt knapperig. Leuk en lekker en een heel mooi vegetarisch gerecht voor op de barbecue of grillpan (daar kan geen kaasplak of vegaburger tegen op hoor). Tot gisteren had ik deze kaas nooit meer ergens gezien. Laat die kaas nu gewoon bij mijn kaasspecialist liggen! Meteen een pakje gekocht natuurlijk. Kaas in plakken gesneden gegrild in de grillpan. Kreeg van die mooie bruine strepen. We hebben het gegeten bij een pittige couscoussalade met komkommer en tomaatstukjes. Dat was smullen! 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger