<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
4/13/2005
  HEERLIJK THAIS Afgelopen weekend kreeg ik mensen te eten die wel vaker bij mij eten. En ik wist toch niet meer wat ik ze de vorige keer voorgeschoteld had! Normaal onthoud ik dat soort dingen, maar ik denk dat het nu toch tijd gaat worden een soort logboek bij te houden van mijn etentjes. Maar goed, ik kook vaak mediterraan dus ik wilde dit keer iets heel anders. Het werd Thais. Een van de lekkerste Thaise soepen is de pittige kokossoep met kip. Mijn gasten aten echter geen vlees dus ik heb deze soep aangepast en met surimi gemaakt. Een heerlijke combinatie van de romige kokos die een tijdje heeft staan trekken met citroengras en limoenblaadjes. Dit op smaak gebracht met visbouillon en vissaus en daarin ringetjes rode peper, ringen bosui en stukjes surimi. Echt een fantastische soep!
Daarna aten we viskoekjes en een roerbak van vele soorten groente met geurige basmatirijst. En natuurlijk exotische vruchten toe. Het was zeer geslaagd. Toch eens wat vaker Thais koken!

Voor de soep: 1 blik kokosmelk, 2 stengels citroengras, 3 blaadjes limoenblad, 1 visbouilontablet, 2 rode pepers, 100 g surimi en 3 bosuitjes. 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger