<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/10/2005
  ASPERGES Van Moederdag tot en met St.Jan (24 juni) dat is traditioneel de tijd dat asperges gestoken worden. Ik kan het weten want ik heb mijn jeugd doorgebracht in aspergedorp bij uitstek: Grubbenvorst. Asperges zijn er bij mij dus met de paplepel ingegaan. En dan echt met de paplepel, we aten ze zelfs in stukjes met een bloemkoolsausje!
Als ik weer in het zuiden kom in deze tijd van het jaar, moeten er wel asperges mee. Zo ook vorige week (het was imnmers bijna Moederdag). Traditioneel met ham en eieren vind ik ze nog het lekkerst. Maar ik had er wat over. Daarvan heb ik vandaag een heerlijk oosters vegetarsich wokgerecht gemaakt. Ik heb tahoereepjes gemarineerd in sojasaus, sambal, knoflook en wat sherry. Die blokjes heb ik in hete olie in de wok knapperig gebakken. De resten schoongemaakte asperges heb in schuin in stukken gesneden. Die stukken heb ik samen met wat geblancheerde sperziebonen en een ui in ringen met de tahoe meegewokt. Het resultaat was een heerlijk lichte wokschotel die ik met Chinese mie heb geserveerd. Als ik nog eens een restje asperges over heb, nou dan weet ik het wel!

Mary 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger