<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
5/11/2005
  HOLLANDSE AARDBEIEN Ze zijn er weer hoor! Mondjesmaat liggen ze bij de groenteman en op markt tussen de felrode exemplaren uit Spanje. Ze zijn dan misschien niet zo rood, maar wel veel lekkerder: echte hollandse aardbeien. Ik heb er deze week een heerlijke panna cotta bij gemaakt. Panna cotta is een super Italiaans toetje! Gekookte room waarin vanille heeft getrokken. Gezoet met suiker en gebonden met gelatine. Hele mooie witte puddinkjes levert dat op, met kleine zwarte puntejs van de vanille. Die puddinkjes heb ik geserveerd met in stukjes gesneden aardbeien die ik bestrooid had met wat vers gemalen peper en besprenkeld met balsamicoglaze. Balsamicoglaze is een zoete dikke siroop van balsamico-azijn. Kant en klaar te koop in flesjes in de horeca groothandel. Heel simpel, maar o zo lekker.

Mary


Voor 4 panna cotta's van ca. 1,5 dl: 500 ml room, 1 vanillestokje, 4 el suiker, 4 blaadjes gelatine. 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger