<$BlogRSDURL$>
MARIECULIE
6/02/2005
  SUPER SNEL VEGETARISCH Zelfs ik heb wel eens weinig tijd om te koken. Voor zulke avonden heb ik altijd tahoereepjes achter de hand (van die kant-en-klaar gekruide). Groenten heb ik ook altijd in huis en rijst of mie is er ook op voorraad. Van die spullen maak ik dan een heerlijk snelle roerbak. Ik gooi de tahoereepjes nog even in een marinade van ketjap, wat vissaus, theelepel sambal brandal en een scheute gembersiroop. Ik kook de mie of de rijst. Ondertussen snij ik de groente heel fijn. Vandaag had ik een rode, 1 gele en een groene paprika, 1 ui en 400 gram sperziebonen. De sperziebonen heb ik even voorgekookt. alle andere groentecombiaties zijn ook goed. In feite kan alles. In de wok roerbak ik de tahoereepjes (zonder marinade) tot ze een beetje knapperig zijn. Dan gaan de groenten (alles zonder de bonen) erbij en dat bak ik mee. Vervolgens gaan dan nog de boontjes erdoor en het geheel wordt lekker omscheppend gebakken. Alls moet beetgaar worden. Op het laatst roer ik de resterende marinade er nog door. Serveren met de rijst of de (chinese) mie en heel lekker met wat casavekroepoek. 
Comments: Een reactie posten
Culinaire belevenissen van Mary Stottelaar

ARCHIVES
03/01/2004 - 04/01/2004 / 04/01/2004 - 05/01/2004 / 05/01/2004 - 06/01/2004 / 06/01/2004 - 07/01/2004 / 07/01/2004 - 08/01/2004 / 08/01/2004 - 09/01/2004 / 09/01/2004 - 10/01/2004 / 10/01/2004 - 11/01/2004 / 12/01/2004 - 01/01/2005 / 01/01/2005 - 02/01/2005 / 02/01/2005 - 03/01/2005 / 03/01/2005 - 04/01/2005 / 04/01/2005 - 05/01/2005 / 05/01/2005 - 06/01/2005 / 06/01/2005 - 07/01/2005 /


Powered by Blogger